Kupili ste lubenicu, jedva dočekali da dođete kući i isiječete je, a onda vas je dočekalo neprijatno iznenađenje – zelena je! Kako vam se to više nikad ne bi desilo otkrićemo vam tri trika pomoću kojih ćete uvijek kupiti zrelu i slatku lubenicu. Zaboravite na kuckanje po njoj, već potražite tri vidljiva znaka koji vam mogu reći da je lubenica dobra.

Kao prvo, potražite žutu mrlju na površini lubenice. Na tom mjestu je ona ležala na zemlji. Nemojte kupovati lubenice koje imaju bijelu, svijetlozelenu ili nikakvu mrlju zato što je to jasan znak da je lubenica prerano ubrana.

Druga važna stvar na koju treba da obratite pažnju jeste da kora lubenice treba biti tamnozelena, tvrda, glatka, bez oštećenja i čudnih grba. Ukoliko je kora mekana nipošto nemojte kupiti tu lubenicu jer je to znak da je počela da truli. Isto tako, izbjegavajte i one kojima je kora suva jer u njima više nema ni slasti, ni soka.

I na kraju, kada ste našli ova dva znaka, provjerite težinu lubenica između kojih se ne možete odlučiti. Zapamtite da u lubenici ima 92% vode i zato se odlučite za onu najtežu jer će upravo ona biti prepuna soka i slatka kao med.

Izvor: Stvar ukusa

Podijeli ovo