Hodnik je jedna od onih prostorija čije je uređenje nekako uvijek najniže na listi prioriteta i pored toga što je ovo prva prostorija u koju ulazimo i samim tim naš prvi dojam o nekom domu. Iako na početku imamo stvarno najbolje namjere i obećavamo sebi da će hodnik kad tad doći na red za dekoraciju to se rijetko kada desi. On obično postaje samo jedna usputna ostava za cipele, kišobrane, kao i nedefinisane i često rasklimane ormariće koje niste stavili u druge djelove kuće zato što nisu bili dovoljno reprezentativni.

Nevolje počinju kada u tom neorganizovanom prostoru ne možete pronaći ključeve od garaže, papirić sa brojem telefona onog najboljeg majstora koji vam je prošli put popravio veš mašinu ili neku drugu stvar koju ste tu ostavili u žurbi ne razmišljajući. Kako tada ne biste imali glavobolju primijenite neke od trikova koji će instantno riješiti džumbus u koji se vaš hodnik vremenom pretvorio.

Klupa sa dodatnom funkcijom

Tajna dobro organizovanog doma ležu u vjerovanju da nikad nije dovoljno prostora za skladištenje. Uvijek, ali baš uvijek ima mjesta za još i upravo to je pravilo koje se odlično može i treba primijeniti u prostorijama kao što su minijaturni hodnici. Iako je ova klupa već sama po sebi prilično funkcionalna, vlasnici su se dosjetili da dodaju kukice za kapute i jakne na gornju ploču i na taj način dodatno iskoristili ovu inače praznu pozadinu.

Podijeli ovo