Ovaj mjesec je u znaku jedne zabavne i pomalo nestašne boje koja je osvojila brojne dizajnere širom svijeta, a ni mi joj nismo ostali ravnodušni. Nju možete vidjeti na raznim mjestima u domu, od zidova do malih detalja na noćnom ormariću koji mu daju nježnu i posebno ženstvenu notu. Riječ je o boji koja je prozvana „milenijalna roza“, ali varate se ako mislite da je ona namijenjena samo za uređenje soba za djevojčice.

Ružičasta boja o kojoj pričamo nije ni slična Barbie rozoj na koju ste vjerovatno pomislili, već je mnogo suptilnija i zanimljivija za dekoraciju enterijera. Odakle se pojavila ova boja i kako je tako preko noći osvojila svijet? Odgovor o popularnosti leži u činjenici da je milenijalna roza interesantan hibrid već omiljenih boja: bež sa malim dodatkom tonova breskve i lososa. Naziv „milenijalna roza“ postao je popularan među Instagram generacijom i tako je malo po malo ova boja postajala sve popularnija kod stručnjaka. Nakon inicijalnog opreza, jer ipak se radi o boji koja se najčešće opisuje kao „previše slatkasta i prevaziđena“, milenijalna roza na velika vrata ulazi i u domove.

Milenijalna roza je boja generacije koja je odrastala sa nepovjerenjem prema ružičastoj boji. Ona je duboko u našu svijest u djetinstvu usađena kao „boja koja je isključivo za djevojčice“. Danas je situacija potpuno drugačija budući da na modnim pistama hodaju transrodni modeli, u trendu je odjeća koja namijenjena istovremeno i za muškarce i za žene, a nije više ni čudno vidjeti muškarce koji nose košulje u ovoj boji. Istraživanja su pokazala da više od pedeset posto milenijalaca vjeruju da ružičasta definitivno više nije samo boja za djevojčice.

Nisu samo dame milenijali te koje su zavolile ovu boju, već je ona počela osvajati cijelu generaciju. To nije nigdje tako očito kao u polju dizajna enterijera. Ova blaga i pomalo prigušena nijansa ružičaste koju često opisuju i kao ’nostalgičnu’ osvojila je Instagram i Pinterest profile, a ideja za dekoraciju je bezbroj.

Odlična je u kontrastu sa industrijskim materijalima kao što je metal. Ukoliko ju kombinujete sa drvetom ili nekim drugim prirodnim materijalima, dobićete i ove sezone veoma popularan skandinavski štih pri uređenju enterijera. Milenijalna roza može poslužiti za farbanje svih zidova budući da je odlična pozadinska boja koje se odlično uklapa sa namještajem za koji se odlučite.

Nakon svega što se pročitali, nemate šta čekati. Iskoristite ovu izuzetno popularnu boju i u svom stanu bez ikakvog straha. Sa nje je još odavno skinuta etiketa boje rezervisane isključivo za nježne dame.

Podijeli ovo