Tuš kabina bi trebala uvijek biti čista, a vjerovali ili ne dovoljno vam je samo nekoliko minuta da je dovedete u red nakon svakog tuširanja. Sve što vam treba je da u kupatilu držite stvari za čišćenje tuš kabine i sami sebi stvorite naviku da nakon što operete sebe operete i nju!

Kao prvo, zavjese na tuš kabini trebaju biti od obične tkanine, a ne od plastike. Zašto? Plastične se veoma teško čiste, a zavjesu od obične tkanine možete prati i u veš mašini. Tako ćete izbjeći nakupljanje prljavštine i ostataka sapuna na zavjesama.

Druga važna stvar koju trebate uraditi jeste da prozračite kupatilo nakon svakog tuširanja tako što ćete otvoriti vrata, a zavjesu sa tuš kabine gurnuti u stranu kako bi vazduh nesmetano cirkulisao kroz cijelu prostoriju.

U blizini tuš kabine obavezno držite četku za čišćenje prozora. Nakon svakog tuširanja s njom ćete za samo nekoliko sekundi očistiti zidove i vrata tuš kabine od vode. No, čak i ako svaki put očistite ove površine četkom za čišćenje prozora, ostaci sapuna bi se mogli zadržati. Da biste to izbjegli pošpricajte malo bijelog sirćeta po ostacima sapuna i sve dobro isperite. Na samom kraju, dobro osušite krpom ili peškirom sva mjesta na kojima je ostalo vode. Na ovaj način ćete spriječiti nastanak buđi i otarasiti se prljavštine.

Podijeli ovo