Francuskinje nisu bez razloga uvijek prve na top listama najsređenijih dama na svijetu. Od njihovih savršeno zavezanih marama do nevjerovatno elegantnih dezerta kao što su macaroons-i , Francuskinje su oličenje sofisticiranosti. Francuski stil se ne ograničava samo na modu i dizajn, već je našao svoju primjenu i u uređenju enterijera.  Sa njihovim besprijekornim ukusom i nonšalantnom estetikom, Francuzi uspijevaju dati dašak posebnosti svakom domu i od njih možemo „pokupiti“ mnoge korisne trikove.

Kako Francuzi uspijevaju u tome da enterijer izgleda kao da je iz bajke, a da pri tome nisu u dekoraciju uložili pretjerano truda? Jedna Parižanka nam je otkrila sedam jednostavnih pravila koji će vašem stanu dati malu dozu onog francuskog „je ne sais quoi“ X faktora.

Povratak osnovama

Za razliku od američkih domova za koje se može reći i da su previše stilizovani to se nikada ne može reći za jedan francuski dom. Uvijek postoji jedan element nedovršenosti i nesavršenosti, bilo da se radi o nekoj starinskoj slici sa iskrzanim ramom ili pomalo izgužvanom prekrivaču za kauč. Parižani i Francuzi generalno ne vole da sve izgleda savršeno, već se pridržavaju pravila da elegnacija potiče iz jednostavnosti.

Podijeli ovo