Prodavači u umjetničkim galerijama često će vam reći: ispričajte mi kakvi ste i rećiću vam kakvu vrstu umjetnina treba da kupite. Ljudi često postanu nervozni i nesigurni kada dođe do kupovine umjetnina zato što im se vrte uvijek ista pitanja i sumnjičavost u glavi: „Da li će se slagati sa mojim dekorom?”, „Da li će mi se svidjeti i nakon što prođe neko vrijeme?” ili „Da li je ovo umjetnina u koju vrijedi investirati?”.

Mi vam savjetujemo sljedeće: bacite sva ta pitanja kroz prozor i fokusirajte se na svoju ličnost. Prelijepa stvar u vezi umjetnosti je što vam ona može poslužiti kao refleksija vaše ličnosti u obliku zanimljive tapete ili odlične fotografije. Bez obzira na to kakvi su vaši interesi i crte ličnosti, sigurno tamo negdje postoji umjetnik čija će djela na savršen način odražavati ono što vi jeste.

Volite li putovati? Mrzite prenatrpanost i ljubitelj ste sklada i reda? Da li više volite pobjeći na plažu ili planinu? Odgovori na sva ova pitanja pomoćiće vam da odredite kojem tačno tipu ličnosti pripadate. Od crno bijele fotografije, grafika do apstraktnih slika, odabrali smo ponešto za svaki tip ličnosti.

Minimalista

Ako ste minimalista u srcu, sve su šanse da nećete imati pretjerano veliku želju za nekom šarenom slikom koja se nikako ne bi uklopila u vaš pažljivo uređeni prostor. Umjesto toga, odaberite prigodne monohromatske umjetnine sa teksturom ili grafičkim elementima. Crno i bijelo ne mora uvijek automatski biti dosadno.

Foto: mydomaine.com/Nicole Franzen

Podijeli ovo