Uskoro ćemo preći na zimsko mjerenje vremena, a sa tom izmjenom nekako dolazi i do potrebe za uređenjem i pripremom doma za hladnije dane koji nam dolaze. Dok Kinezi praktikuju feng shui kao odličan sistem za organizaciju prostora, ništa ne može zamijeniti staro dobro čišćenje i uređivanje prostora.

Za one od nas koje užasava i sama pomisao na taj proces stiže dobra vijest od Rachel Hoffman koja je autorka bestselera o načinima na koje možete pobijediti nered u domu. Njene metode su toliko uspješne da ih je časopis „Business Insider” okarakterisao kao odlične „ne samo za poboljšavanje sopstvenog doma, već i ličnosti”. A ključ leži u – jednostavnosti.

Ovo su Rachel-ina tri savjeta za čišćenje nakon koji će vaš stan ili kuća zablistati za manje od dvadeset do trideset minuta.

20/10 pravilo: Ovo jednostavno znači čišćenje dvadeset minuta i odmaranje deset minuta. Sigurno smo da vam se pogotovo sviđa ovaj drugi dio. Ovo je Rachel-ina tehnika za izbjegavanje tzv. „maratonskog čišćenja” ili situacija u kojima ono što je u početku zamišljeno kao dubinsko čišćenje u stvari još više pogorša stanje u vašem stanu. Od velike je pomoći kada čišćenje podijelite na male serije koje vam neće oduzeti toliko vremena tako da svaki zadatak ima definitivan i ograničen kraj i početak. Odmah će vašem mozgu biti lakše da prihvati inače ne tako omiljen zadatak.

Foto: Pixabay

Podijeli ovo