Nećemo praviti diskriminaciju tako što ćemo dekoraciju stana podijeliti na mušku ili žensku ali činjenica je da postoje neki stanovi za koje odmah možemo reći da izgledaju kao prava „muška pećina“ kao što postoje i stanovi koji su napravljeni baš po mjeri jedne moderne dame. Brend Uterqüe vlasnika modnog brenda „Zara“ Amancia Ortege koji postoji od 2008. godine već godinama uspješno pogađa modne trendove, a sada je zaslužan za dekor jednog zaista jedinstvenog stančića u koji se prosto morate zaljubiti na prvi pogled.

Foto: uterque.com

Odmah na početku odlučeno je da fokus bude na centralnom dijelu stana sa dnevnom sobom koja je idealno mjesto za odmor sa prijateljima i porodicom i walk-in ormaru na koji bi bila zaljubljena i Carrie Bradshaw. U svakom djeliću dekora vidi se uplitanje dizajna što predstavlja i najveću prednost ovog stana. Spajaju se moderno i starinsko, a na odličan su način naglašeni visoki zidovi i prozori kroz koje ulazi prirodna svjetlost.

Foto: uterque.com

Odabrane su sofe i tepisi modernih i čistih linija, ali potencijalna monotonija razbijena je sa jednom zanimljivim starinskim stolićem koji je napravljen od drveta. Ovakav odabir stolića ostavlja malo prostora za grešku budući da na njemu možete izložiti zanimljive sitnice, časopise, cvijeće i ostale elemente koji će upotpuniti dekor ostatka prostorije. Na ponekim mjestima iskorišten je i hit materijal za ovu jesen- baršun.

Foto: uterque.com

Već smo spomenuli walk-in ormar koji je prosto savršen. Iako je za boju sobe odabrana često monotona bijela ovdje je to učinjeno sa razlogom, kako bi se istakli razni starinski detalji i dodaci poput stolića i sofe. Na njima možete odlagati omiljene komade odjeća, a prostorija sadrži i dovoljno prostora za sve cipele i torbice koje jedna dama može poželjeti.

Foto: uterque.com

U stanu dominiraju bijela i svijetlije boje, ali na pažljivo odabranim mjestima vrlo efektno su iskorištene i žive boje. Visoki zidovi idealna su mjesta za izlaganje umjetnina i to je odlično iskorišteno u ovom stanu gdje su za dekoraciju iskorištene slike prilično velikih formata.

Da li biste se mogli zamisliti u jednom ovakvom stanu?

Izvor: journal.hr

Podijeli ovo