Pretvaranje vašeg novog doma u luksuzan prostor može biti popriličan izazov, pogotovo ukoliko se radi o vašoj prvoj nekretnini i projektu dekoracije enterijera. Može se učiniti da je prilično teško dostići ovaj cilj budući da ljudi obično čekaju pravi trenutak kada će kućni budžet biti nešto bolji kako bi se odlučili na dekoraciju, a taj trenutak nikako ne dolazi. Druga opcija je da odu u najbližu prodavnicu namještaja i kupe sve što im je potrebno odjednom u adrenalinskom naletu što rezultira velikim minusom na kreditnoj kartici.

Iako nijedna opcija nije idealna, pametna odluka je iskombinovati ponešto iz oba procesa. Pažljivo odredite i rasporedite budžet tako da svaki mjesec nabavite po jedan ključni komad koji će značajno doprinijeti stilu koji ste odredili za vaš dom tako da se nećete odjednom toliko istrošiti. Donosimo vam četiri primjera komada namještaja koje možete kupiti uz minimalan u udarac na budžet, a koji će istovremeno biti značajan korak ka stvaranju idealnog doma.

Investirajte u vječni model sofe

Kada tek započinjete sa dekoracijom vjerovatno ćete se odlučiti za jeftiniji namještaj neke marke kao što je IKEA ili već korišteni komad koji će vam neko od prijatelja ili komšija pokloniti ili po jeftinoj cijeni prodati ali kako vrijeme prolazi biće sve veća potreba za nešto skupljim komadima koji će biti dugotrajni. Fokusirajte se na to da polako osvježavate svoj namještaj, a odlična investicija za početak je sofa. Elegantna sofa koja je istovremeno klasičnog dizajna i udobna najvažniji je komad namještaja u dnevnoj sobi u koji ne morate uložiti preveliku svotu novca, a višestruko će vam se isplatiti kako bude prolazilo vrijeme.

Foto: Eddie Ross/mydomaine.com

Podijeli ovo