Virtuelna stvarnost možda izgleda kao nešto što je izašlo iz filma naučne fantastike, ali ako imate dobar smartfon od nje vas udaljava samo jedan pritisak prsta, a za to se pobrinuo švedski gigant za proizvodnju namještaja IKEA.

„IKEA Place” revolucionarna je aplikacija koja će potpuno izmijeniti način na koji kupujete stvari za svoj dom. Uz pomoć nove tehnologije koju je razvio „Apple” korisnici će imati priliku da pogledaju kako bi se određeni komad namještaja uklopio u neku od prostorija u stanu. To mogu uraditi tako što će usmjeriti kameru na prostor koji žele popuniti sa nekom vrstom namještaja, kao što je na primjer dole prikazana žuta fotelja.

Foto: boredpanda.com

Aplikacija će zatim u odabranom prostoru napraviti projekciju namještaja odgovarajućih dimenzija kako bi korisnik mogao steći pravi uvid u to kako bi se odabrani namještaj uklopio. Nakon što iskoristite ovaj novi sistem, više neće biti potrebe za povratom robe i dodatnim komplikacijama.

Foto: boredpanda.com

Aplikacija će biti dostupna na iPhone uređajima sa najavljenim iOS11 operativnim sistemom, a do tada možemo uživati u ovom preview-u.

Foto: boredpanda.com

 

Izvor: boredpanda.com

Podijeli ovo