Tranzicija sa jednog na drugo godišnje doba često može biti stresna, a to je pogovo slučaj kada visoke ljetne temperature zamijene beskrajni kišni dani tipični za jesen. Javlja se neminovni stres oko izbora odjeće za nezgodno doba sa promjenjivim temperaturama, a tu je i pitanje uređenja enterijera.

Velike su šanse da niste izdvojili poseban dio kućnog budžeta samo za potrebe prilagođavanja enterijera novom godišnjem dobu, što znači da ćete morati iskoristiti postojeće resurse koje možete začiniti sa ponekim novim detaljima. Ovo je nekoliko trikova koji će vam olakšati prelaz na jesen bez potrebe da izdvajate velike količine novca ili truda!

Vječni favoriti

Prvo pravilo dekoracije za prelazne periode između godišnjih doba je da se držite vaših “vječnih favorita” odnosno predmeta koji se mogu dobro uklopiti u dekor bez obzira na godišnje doba. Kao što nećete baciti svoj omiljeni šorc ili majicu kada krene zima, tako nećete izbaciti ni ključne predmete oko kojih možete orijentisati ostatak dekora i koji će biti signal novog godišnjeg doba. Trik je, kao i sa odjećom, u slojevitosti. To ćete na najbolji način postići tako što ćete iz ormara izvaditi svu onu lijepu i mekanu ćebad koja vas je ranije grijala tokom hladnih noći i prekrivača za krevet koji će instantno transformisati izgled vašeg kreveta.

Foto: Nate Berkus/mydomaine.com

Podijeli ovo