Iako ste čvrsto odlučili da se od ove jeseni ozbiljno posvetimo svom domu i svečano objavili ukućanima da od sada više neće biti nereda u kući, duboko u sebi morate priznati da će nakon početnog entuzijazma koji će trajati nekoliko dana doći do povratka starim, lošim navikama.

Kako biste doskočili sebi, ali i svojim ukućanima možete se poslužiti sa nekoliko trikova koji su do sada provjereno unijeli red i sklad u do tada prilično neuredne domove. Neke od ovih metoda biće posebno korisne za vašu djecu zato što će ih rano naučiti nekim osnovnim principima organizacije i planiranja prostora koji će im kasnije biti veoma korisni.

Kutija svaštara

Nepotrebne stvari se stalno povlače po kući, a tome možete konačno stati u kraj tako što ćete postaviti kutiju koja će na neki način biti vaša svaštara. Možete je staviti pored ormara u spavaćoj ili dnevnoj sobi i u njoj ostavljati stvari koje vam više neće biti potrebne kao što su stara odjeća, knjige, posuđe i slično. Nakon što se kutija napuni možete uraditi plemenitu stvari i biti na dvostrukom dobitku tako što ćete donirati stvari iz kutije. Istovremeno ćete se riješiti svega što vam više ne treba i usrećiti nekog drugog kojem su te stvari mnogo potrebnije.

Foto: zenskimagazin.rs

Podijeli ovo