Odlučili ste da je danas taj dan! Shvatili ste da nema više vremena ni izgovora za odlaganje tog procesa oko kojeg ste bojažljivo obigravali već duže: velikog kućnog čišćenja. Iako se tog dana (ili više dana) dobro namučite, rezultat je i više nego vrijedio svog uloženog truda. Konačno sve stoji na pravom mjestu, vi i vaši ukućani može u potpunosti uživati u svakoj prostoriji u stanu, a vaša kuća po prvi put nakon dugo vremena stvarno blista.

Kuća će očuvati takav izgled neko vrijeme, ali bićete u nevjerici kada vidite da nije dugo prošlo, a vratili su se svi stari problemi. Opet ne znate gdje šta stoji, ladice nisu zatvorene do kraja i iz njih ispadaju čarape i drugi komadi odjeće, a vi se stvarno pitate u čemu se napravili grešku? Ono što vam se desilo dešava se većini ljudi, a postoji pet glavnih razloga zbog kojih je vaša kuća brzo ponovo u neredu nedugo nakon temeljnog pospremanja.

Niste implementirali novi sistem

Najlakša stvar je vratiti se svojim starim lošim navikama, kao što je na primjer ostavljanja pošte iz sandučeta na trpezarijskom stolu umjesto u korpi pored vrata u hodniku koju za to trebate odrediti. Potrebno je da implementirate novi sistem i, što je još važnije, popričate sa ukućanima o njemu tako da i oni ulože trud u održavanje kuće u stanju kakvo je bilo nakon čišćenja. Možete započeti sa malim stvarima, kao što je korpa za poštu.

Foto: housebeautiful.com

Podijeli ovo