Kada se radi o brizi za vašu odjeću i cipele, stvari su često malo komplikovanije od jednostavnog ubacivanja u bubanj veš mašine. Različite vrste mrlja trebaju različito tretiranje, a jaki deterdženti i visoka temperature će ponekad samo još više zakomplikovati proces čišćenja. Sa druge strane, ne treba se predavati očajanju kada se nešto učini oštećeno zato što postoji velika šansa da možete spasiti svoju odjeću prije nego što ju bacite u smeće.

Nakon što ste odradili svoje istraživanje i pažljivo iščitali ovaj člank, više vam se nikada neće dogoditi da smanjite ili ofarbate odjeću tokom pranja. Sastavili smo za vas listu univerzalnih trikova uz pomoć kojih će vaša odjeća i obuća trajati gotovo zauvijek!

Perite stvari ručno kada se ukaže potreba

Prvo pravilo uspješnog čišćenja: ako niste sigurni, operite stvari ručno. Ovo je najnježniji mogući način da uklonite sve neželjene mrlje. Ukoliko niste u mogućnosti da skinete mrlju iz prvog pokušaja, nemojte osušiti taj komad odjeće zato što će se prljavština skoriti i postati još tvrdokornija. Umjesto toga, pokušajte ipak sa pranjem u mašini.

Foto: CleanUpHome

Podijeli ovo