Dnevna soba je mjesto koje nas odmah asocira na odmor i opuštanje. Tu se povlačimo na kraju napornog dana, primamo goste i, što je najvažnije, to je sigurna zona u kojoj se možemo ponašati onako kako želimo. Logično je da zato tu prostoriju želimo učiniti što ljepšom i udobnijom. Čak i sa ograničenim budžetom, ne morate se pomiriti sa dosadnim uređenjem kada se možete poslužiti sa ovim inspirativnim idejama.

Uredite dnevnu sobu oko velikog tepiha

Moderni tepih sa geometrijskim šarama ne mora nužno koštati cijelo bogatstvo da bi bio efektan, a baš on može biti onaj detalj koji će objediniti sve druge elemente u prostoriji i učiniti da ona izgleda dovršeno. Uredite ključne komade namještaja oko njega kako biste postigli maksimalni efekt, kao što je u ovom slučaju urađeno sa sobom i stolićem za kafu. Ne zaboravte da dodate i jastučiće u nekoj efektnoj boji koja vam se sviđa. To je jednostavan trik koji će uljepšati baš svaku dnevnu sobu.

Kada budete birali tepih, dobro razmislite o dimenzijama sobe. Ako je tepih premalen ili prevelik nećete dobiti željeni efekt.

Foto: Homewings

Podijeli ovo