Ništa nije gore od toga kada morate izaći iz kreveta nakon što ste se već utoplili i ušuškali ispod jorgana, a san samo što vam nije pao na oči. Još je gore kada to morate učiniti zato što nemate noćni ormarić gdje možete staviti čašu sa vodom, pa ju morate odložiti na neko drugo mjesto. Ako malo uključimo maštu shvatićemo da u svom domu vjerovatno već imamo određene komade namještaja koji nam na odličan način mogu poslužiti umjesto noćnog ormarića. Uvijek je zabavno iskoristiti postojeći namještaj u neku drugu svrhu od one za koju su početno predviđeni.

Ako ste trenutno u stisci sa parama, prostor vam je već prenatrpan, tražite nove načine da osvježite prostor ili jednostavno ne želite investirati u novi komad namještaja biće vam zanimljiva naša naredna lista.

Komoda

Korištenje komode ili malo većeg ladičara pored kreveta može biti veoma efektno kako u malim, tako i u velikim spavaćim sobama. Velike proporcije ove komode sa pažljivo raspoređenim policama čine da prostrane sobe izgledaju još prostranije, a u manjim prostorima korištenje komode umjesto noćnog ormarića umanjuje potrebu za dodatnim komadom namještaja za držanje odjeće čime ćete uštediti na prostoru.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo