Često naš dekoraterski ukus nije u skladu sa našim mogućnostima. Možda do detalja izmaštamo kako bi idealno trebao izgledati dom u kojem živimo i sa entuzijazmom počnemo zavirivati u prodavnice namještaja, ali realnost nas vrlo brzo udara u glavu. Nema mjesta očajanju, zato što uz određene dekoraterske trikove možete dati željeni dašak elegancije i skupog izgleda stanu i pri tome ostati unutar budžeta kojim raspolažete. Poneke komade namještaja možete kreirati uz pomoć svoje dvije ruke i na taj način uštediti novac.

Za početak, ključ je u pažljivom posmatranju predmeta koji su u našim očima odraz prave elegancije i identifikacija onih elemenata koji neki dizajn čine luksuznim. Od strateški pozicioniranog tepiha do pametnih dodataka za stan, ovo je su jeftini trikova za stvaranje skupocjenog dojma.

Akcent na ulazu

Lijepo je imati prostrani ulaz, ali proces njegove dekoracije može biti veliki trošak ako se ne iskontrolišete na vrijeme. Poželjećete da ga prepunite različitim stvarima, ali trebate se oduprijeti tom prvom porivu i umjesto toga odabrati široki tepih u svijetlim nijansama, jednostavan stolić koji ćete postaviti u centru tepiha i efektnu vazu koju ćete ispuniti sa cvijećem. Ma koliko prostran bio ulaz u kuću, nema potrebe za dodatnom dekoracijom osim ove za elegantan i upotpunjen dojam.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo