Nema ništa tako dobro kao što je novi par patika. Tako su čiste i svijetle da vam ja maltene žao da ih uopšte obujete, pogotovo kada su cesto blatnjave. Svako ko je ikada posjedovao par starki ili nekih drugih platnenih modela patika koji su u potpuno bijeloj boji potpiše sam sa sobom mentalni ugovor o tome da je spreman na neizbježnu prljavštinu.

To su uradili svi osim studentice Sarah Tracey iz Teksasa koja je nedavno na svom Twitter profilu podijelila fotografiju svojih starki prije i poslije čišćenja. Kao što možete pogledati, transformacija je bila prosto nevjerovatna:

Foto: Twitter.com

„Ja sam čudotvorac” bila je rečenica koju je Sarah napisala uz fotografiju, a veliki broj podjela i lajkova ove fotografija na popularnoj društvenoj mreži Twitter svjedoči da je su i čitaoci bili zapanjeni. Nakon što je probudila opštu radoznalost, podijelila je sa publikom i svoju metodu čišćenja: jedan na prema jedan i po odnos sode bikarbone i deterdženta za smješu koja se zatim pomoću četkice nanosi na prljave patike. Nakon što se oribaju sa smješom patike treba oprati ispod česme, pa staviti u mašinu na jedno pranje i nakon pranja nanijeti bebi puder na patike te ostaviti da se osuše.

Foto: Twitter.com

Neki od čitalaca komentarisali su da više vole svoje stare ofucane patike i da im se uopšte ne sviđa čišća verzija. U kompaniji „Converse” koja proizvodi čuvene starke slažu se sa ovom konstatacijom, a glasnogovornica nije pričala o preporučenim metodama pranja iako se na službenoj stranici spominje čišćenje vodom i sapunom.

Glasnogovornica je izjavila i da je razumljivo da svi vole čiste i očuvanu odjeću, ali da postoji nešto posebno oko para iznošenih starki. Svjetski poznate patike po mišljenju mnogih izgledaju sve bolje što vrijeme prolazi i predstavljaju neke od bezvremenskih komada odjeće.

Foto: Billion Photos/shutterstock.com

Slažemo se sa njom, ali ne možemo reći da nismo impresionirani sa rezultatom koji je postigla američka studentica.

Podijeli ovo