Da li ste se ikada zapitali kako je izgledalo nebo u trenutku kada ste se vi rodili? Astrolozi tvrde da mnogo toga o sebi možemo naučiti prema načinu na koji su zvijezde bile posložene u tačnom trenutku rođenja, a one navodno razokrivaju i misterije kao što su vječna pitanja o životu, zdravlju i ljubavi.

Foto: thenightskyio

Bilo da vjerujete astrolozima ili ne, ono što je sigurno jeste da ste rođeni baš u jednom određenom, sudbinskom momentu u vremenu. Zar ne bi bilo lijepo da stalno možemo pogledati kako je taj moment tačno izgledao? To je željela i jedna mama troje djece koja je inspiraciju pronašla u čestim poslovnim putovanjima svoga muža dok je sa djecom posmatrala zvjezde i razmišljala o tome kako dijele isto nebo sa njim. Ciara Dowling kreirala je „the night sky” (noćno nebo) mapu koja se može uokviriti na zidu i tako stalno podsjećati na jedan poseban događaj.

Foto: thenightskyio

Sam proces izrade mape je veoma jednostavan i za njega su vam potrebni samo datum i lokacija gdje se dogodilo vaše posebno sjećanje. To može osim rođenja biti i vjenčanje ili prvi sastanak sa budućim partnerom, a službeni podaci američke svemirske agencije NASA tu su da kreiraju veoma preciznu mapu zvjezdanog neba kakvo je bilo tog odabranog trenutka.

Nakon što je mapa završena možete odabrati naziv, odgovarajuću pozadinu ili napisati neku posebnu poruku ako se radi o poklonu. Mapa dolazi u veličini 50 x70 cm-a bez okvira koji ćete trebati obezbijediti sami ukoliko želite na poseban način uokviriti svoje sjećanje.

Foto: thenightskyio

„The night sky” mapa odličan je dekorativni detalj za dom i idealan poklon za važne datume kao što su vjenčanja, godišnjice, rođendani djece ili drugih članova porodice. Ovo su neki od primjera kako je na inspirativan način iskorištena u domu jedne porodice.

Foto: thenightskyio

Foto: thenightskyio

Foto: thenightskyio

Izvor: journal.hr

 

Podijeli ovo