Način na koji uređujete svoju okolinu može u velikoj mjeri uticati na vaše raspoloženje i podsvijest, čak iako toga uopšte niste svjesni. Život u prostoru u kojem se osjećate ugodno veoma je važan za vaše emotivno stanje, a kako biste to postigli u pomoć vam stiže popularna feng shui metoda. Ovo su neki od principa ove metode uz pomoć kojih možete unijeti pozitivnu energiju u svoj dom.

Saživite se sa prirodom

Razmislite o integrisanju prirodnih elemenata kao što su drvo, posteljina od organskih materijala, pamučni tekstil ili koža u svoj životni prostor. Sterilna okolina može prouzrokovati stres i anksioznosti, dok prirodni materijali i tonovi povećavaju dobro raspoloženje i stvaraju osjećaj ugode.

Drvo je najtopliji strukturalni materijal i predstavlja siguran način da unesete prirodu u svoj enterijer te dolazi u čitavom nizu boja, finiša i varijacija. Namještaj od prirodnog drveta kao što su mahagonij ili hrast lijepo izgleda i izdržljiv je, a često se koristi za izradu police, ormarića ili stolarije.

Korištenje toplih i zemljanih tonova smeđe, bež ili krem boje stvara ugodnu atmosferu u svakom domu, a popularne su i razne nijanse zelene i pastelna žuta. Kako biste unijeli prirodu u dom za početak možete prostoriju dekorisati sa nekom biljkom ili ispred praznog zida postaviti zanimljivu granu sa drveta koja bi mogla postati fokalna tačka za ostatak dekora.

Foto: 1stdibs.com

Podijeli ovo