Vjerovatno ste u jednom trenutku djelomično organizovali prostor ispod sudopera, ali je sa vremenom postajao sve natrpaniji i neuredniji. Činjenica da taj prostor nije dugo ostao organizovan šalje jasan signal da vaš prijašnji sistem nije bio dovoljno dobar. Kada je sistem ispravan i odgovara svim vašim potrebama, onda se takva situacija ne bi trebala ponavljati. Ako prostor ispod vašeg sudopera trenutno izgleda ovako:

Foto: jenthousandwords.com

To znači da vam je pod hitno potreban novi sistem organizacije. Blogerka Jen koja vodi blog „A Thousand Words” (Hiljadu riječi) imala je sličan problem kao većina nas, ali onda je pronašla sistem koji ju kasnije nikako nije iznevjerio, a za taj projekt joj je bila potrebna samo jedna obična plastična šipka koju je pronašla u podrumu.

Foto: jenthousandwords.com

Postavila je šipku i ona joj je postala držač za bočice sa sprejom, a tu možete postaviti sva sredstva koja najčešće koristite u kuhinji kao što je sredstvo za čišćenje pločica ili kuhinjskog ostrva. Jen je među bočice postavila i jednu sa običnom vodom koja se odlično nađe pri ruci tokom čišćenja u kuhinji.

Još neke stvari koje biste trebali držati na mjestu ispod sudopera su i gumene rukavice, stara četkica za zube i paket novih spužvica koje možete redovno mijenjati.

Foto: jenthousandwords.com

Sve potrebne predmete lako možete organizovati pomoću manjih i većih plastičnih košarica koje možete naredati jedne na druge. Na sljedećim slikama pogledajte kakvim se još trikovima Jen poslužila.

Foto: jenthousandwords.com

Foto: jenthousandwords.com

Izvor: jenthousandwords.com

Podijeli ovo