Dodavanje zlatnog akcenta u domu jedan je od najbržih načina da kreirate dekor koji apsolutno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Ovo je pogotovo slučaj kada se radi o prostorijama sa prilično jednostavnim namještajem u neutralnim bojama koje predstavljaju odliču podlogu za blještave i upečatljive boje kao što je ova.

Možete se odlučiti za razne detalje, kao što su zlatni finiš za ogledalo ili ramove od fotografija koje želite okačiti nkako biste kreirali galerijski zid u dnevnoj sobi. Sve su popularniji i veoma efektni zlatni listići koji se koriste na raznim dekorativnim predmetima, a i omiljeni su i među hobistima koji ih rado koriste pri izradi figurica, ramova i kutijica.

Zlatni akcenti se mogu pronaći i na djelovima namještaja, lampama i vazama za cvijeće. Oni koji su se definitivno odlučili za veću transformaciju mogu se opredijeliti za dodavanje tapeta sa zlatnim akcentom ili zavjesa koje su izvezene sa zanimljivim zlatnim detaljima u vidu cvjetića, popularnih etno šara ili nekih drugih zanimljivih oblika. Donosimo vam galeriju u kojoj će svako pronaći nešto za inspiraciju.

 

Podijeli ovo