Dekoracijski trend tokom proteklih sezona koji će se po svemu sudeći preseliti i u 2018. godinu bez umanjenje popularnosti je definitivno minimalizam. Ne trebate dugo pretraživati blogove i časopise da biste shvatili da je sada „manje više”, a glavna odlika ovakvih prostora je što su uređeni tako da izgledaju nevjerovatno jednostavno i funkcionalno.

Ako ste se i vi zaljubili u minimalističku estetiku, imamo dobre vijesti: samo nekoliko koraka vas dijeli od takve realnosti i u vašem domu. U nastavaku pročitajte koja su to četiri ključna sastojka u stvaranju besprijekornog minimalističkog stila.

Neutralno, neutralno, neutralno

Minimalistički enterijeri baziraju se na stvaranju jednostavnog, čistog izgleda. Izbor boja mora pratiti takav pravac, tako da je najbolja opcija pridržavanje monohromističke palete boja. Ako su vam ove nijanse monotone, možete se odlučiti i za toplije tonove. Ako prostor dekorišete isključivo u neutralnim tonovima, ključno je da dodate dovoljno raznolikih elemenata kako soba ne bi izgledala previše homogeno (i samim tim dosadno). Kako biste to spriječili, držite se 60/30/10 pravila: odaberite jednu dominantnu boju koja će biti baza, drugu nijansu koja će funkcionisati kao koordinišuća sekundarna boja, dok bi treća nijansa trebala biti rezervisana za kolor akcente ključne za razbijanje monotonije.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo