I ovaj put smo bili u potrazi za novim i često zanimljivim načinima korištenja svakodnevnih predmeta u domaćinstvu koje obično ne gledamo na kreativan način. Kada bismo samo malo uključili maštu, mogli bismo se dosjetiti nekih stvarno nevjerovatnih i neočekivanih primjena predmeta kao što su spužva ili peškir,

Spužva je naš najčešći saveznik u borbi protiv nečistoća, ali šta se dešava sa prljavim mjestima koja ne možemo sa njom dosegnuti? Ako imate dugačku vazu za cvijeće ili bocu čije dno ne možete dosegnuti postoji način da ih operete koristeći ne jednu, već dvije spužve i jedan magnet. Spužva može postati i odličan držač za sapune sa kojim ćete zaboraviti na stalno ribanje skorenog sapuna, a uz pomoću nje sve dame mogu kreirati veoma jednostavan i efikasan sistem za skidanje laka sa noktiju.

Od starih peškira možete napraviti praktično sve, od torbe za plažu do presvlake za jastuke. Ako ste spremni za nešto veći kreativni projekt, od ostataka peškira možete napraviti odličan tepih za kupatilo.

Za kraj možemo samo reći: jednostavno genijalno!

 

izvor: 5-Minute Crafts

Podijeli ovo