Lako je da ostanemo zadivljeni sobom koju su uredili najbolji svjetski dizajneri zato što one obično izgledaju besprijekorno. Svaki komad namještaja ili umjetnina isplaniran je do detalja, proporcije su uvijek dobro usklađene, a sami prostori sa aspekta gradnje izgledaju neobično i zadivljujuće. Iako nismo svi te sreće da budemo vlasnici penthouse-a u New York-u ili nekog šik apartmana u Francuskoj, to ne znači da ne trebamo ubrizgati jednu malu dozu luksuza u prostor u kojem provodimo većinu svog života.

Ono što najčešće upada u oči kada su u pitanju ove jedinstvene prostorije je što obično sadrže jedan komad namještaja ili detalj koji vas privlači odmah na prvi pogled i izdvaja prostor. Ako nemate pretjerano novca za razbacivanje odlučite se za jedan detalj koji će vam osigurati željen luksuzan izgled, a ovo su neke od ideja.

Efektne barske stolice

Imate li kuhinjsko ostrvo? Ako je odgovor da, imate priliku da napravite odličan utisak efektnim odabirom barskih stolica kao što su ove na dole prikazanoj slici. Klasične stabilne drvene stolice obavijene su sa efektnom kožnom presvlakom što čini izuzetno zanimljivu vizuelnu kombinaciju.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo