Ako u stanu imate „bonus” sobu, možete se stvarno smatrati sretnikom. Ali, šta se dešava kada nikako ne znate šta da uradite sa svim tim dodatnim prostorom? Može se dogoditi da takva prostorija postane svaštara u kojoj sa godinama gomilale kutije, zaboravljene igračke i komade namještaja za koje niste uspjeli pronaći drugo mjesto u stanu. Na ovaj način propuštate da iskoristite potencijal još jedne prostorije u stanu koja može biti izuzetno korisna.

Ponekad se dešava da ove prostorije budu čudnih dimenzija ili visine, te da imaju neke neobične neravnine koje dekorisanje sobe čine većim poduhvatom. Posebne karakteristike svake prostorije možete iskoristiti na najbolji način, a svaki početak je najnaporniji i sastoji se od raščišćavanja i razvrstavanja svega što se nakupljalo pod debelim slojem prašine. Čak i jedna prostorija sa vrlo niskom tavanicom može se tako iskoristiti za kućnu kancelariju čiji će svaki ugao biti prekriven sa plitkim policama za knjige i dokumente. Prostoriju sa niskom tavanicom možete iskoristiti i za postavku dodatnog krevete, a to je samo početak! Ovo su još neke od odličnih ideja za minijaturne dodatne sobe koje su do sada vjerovatno bile zanemarene u stanu.

Pretvorite ju u mini sobu za goste

Postavite zid uz krevet i pri tome se nemojte opterećavati sa dodavanjem rama za krevet pogotovo ako imate posla sa čudnom i neravnom niskom tavanicom.

Foto: architecturaldigest.com

Podijeli ovo