Istraživanja su pokazala da je gostu dovoljno samo 26 sekundi da stvori mišljenje o nekoj kući nakon ulaska. Iako svi tvrdimo da nam nije stalo do mišljenja drugih, činjenica je da nam je svima itekako važno kakav prvi dojam ostavljamo.

Bilo da očekujete goste ili planirate ozbiljnu transformaciju dodatne sobe koja je do sada samo nakupljala prašinu postoji pet ključnih prostora koje će prijatelji i rodbina primjetiti kada uđu u dom, a dobra vijest je da je dovoljno samo nekoliko minuta da ispravite sve u čemu ste do tada griješili u dekoru. Napravite ove jednostavne izmjene za trajno dobru impresiju.

Dobro stilizovan ulaz

Čist i prozračan ulaz ključan je za uspješno ostavljanje dobre prve impresije. Kako biste to postigli, odlučite se za neku dekoratersku temu koju ćete primijeniti na cijelom području hodnika. Razmišljajte u pravcu svjetlog, dobro organizovanog i neutralnog prostora koji možete podići sa nekoliko zanimljivih detalja. Ako nemate vremena za redizajn hodnika, jednostavan način da unificirate prostor je dekorisanje zida, bilo sa tapetom ili nekom markantnom bojom. Odlična opcija je i postavka ogledala sa zanimljivim ramom.

Foto: mydomaine.com

Podijeli ovo