Jedna od najčešćih primjedbi koje se mogu čuti o projektima uređenja enterijera je da su preskupi, a kada se malo pregledaju cijena namještaja i materijala na tržištu nije teško izvući isti zaključak. To ipak ne znači da odmah treba zaboraviti na projekt redizajna zato što se skoro sve ideje koje ste zamislili mogu izvesti ukoliko napravite pametne odluke i dobro znate gdje trebate uštediti a gdje ne.

Ako razmišljate o tome da investirate u redizajn enterijera, ovo je pravi tekst za vas. Pokazaćemo vam gdje se možete malo „razbaciti sa parama”, a gdje bi valjalo da ipak uštedite. Saznaćete kako da napravite pametne odluke koje će vam se dugoročno i više nego isplatiti.

Bezvremenski namještaj

Nema načina da izbjegnete kupovinu ključnih komada namještaja. Kvalitetan namještaj može biti veoma skup, ali ako dobro odaberete i vodite računa o njemu, možete imati investiciju koja će vam trajati godinama. Kada ste u potrazi za namještajem, pogotovo za komadima kao što su sofa, krevet ili trpezarijski sto, fokusirajte se na pronalazak neutralnih stvari koje su izdržljive i koje lako možete zamisliti i u sklopu neke drugačije strukturisane prostorije. Ako ste u stisci sa budžetom, možete se privremeno odlučiti i za polovne komade koji su ponekad iznenađujuće dugotrajni.

Foto: freshome.com

 

Podijeli ovo