Iako je možda teško za povjerovati da je vrijeme tako brzo prošlo, za nekoliko dana počinje decembar. To znači samo jedno: počinje nekima najsrećnije, a drugima jedno od najstresnijih doba godine. Najsrećnije onima koji uživaju u slavljeničkoj atmosferi, koji se vesele lampicama, božićnim filmovima i svim dešavanjima koji su organizovani u prazničnom duhu. Najstresnije onima koji su odabir poklona i dekoracija za dom ostavili za posljednji trenutak. Ako se pitate kako možete obradovati najmlađe članove na nešto drugačiji način ove godine, imamo odličan prijedlog(e) za vas!

Sami i uz pomoć jednostavnih materijala možete kreirati kalendar koji neće obradovati vaše dijete samo jednom, već skoro svakog dana tokom decembra. Radi se o adventskom kalendaru čiju ste kupovnu verziju vjerovatno vidjeli u supermarketima i tržnim centrima i koji se obično pravi od kartona sastavljenog od malenih kućica iza kojih se obično krije bombona ili čokoladica. Svaka kućica numerisana je sa brojem od 1 do 24 i predstavlja svojevrsno odbrojavanja do katoličkog Božića.

Ukoliko želite biti nešto originalniji od standardnih verzija koje su već viđene sto puta, možete se odlučiti da uz parče kartona, ljepilo i ukrasne mašne i kutijice sami kreirate kalendar čije će tajne dijete svakog dana sa uzbuđenjem razotkrivati. Ako želite ići i korak dalje budite kreativni sa poklonima i u kućice stavite malene igračke ili sličice koje djeca sakupljaju. Pogledajte koje smo prijedloge za kreiranje adventskog kalendara izdvojili za vas u sljedećem tutorijalu:

Countdown to Christmas in style with these 3 re-usable advent …

Countdown to Christmas in style with these 3 re-usable advent calendars

Posted by Kidspiration on Sunday, November 26, 2017

 

Izvor: kidspiration

Podijeli ovo