Postoji standardan način da dodate osvjetljenje svom domu: odlazite u prodavnicu specijalizovanu za namještaj i odaberete lampu koju smatrate najboljom i najpraktičnijom opcijom. Moglo bi se reći i da je ovo nadosadnija varijanta, iako je najsigurnija. Postoje načini na koje i sami možete napraviti kvalitetan i zanimljiv sistem osvjetljenja za dom i pri tome uveseliti najmlađe, ali i nešto starije članove porodice.

Jednu od zanimljivih lampi koje ćete vidjeti u sljedećem tutorijalu možete napraviti od djetetovih starih igračaka koje ćete međusobno slijepiti i prelakirati sa lakom u spreju. Ako ste spremni na nešto komplikovaniju opciju, od drveta možete izrezati oblak koji će odlično poslužiti kao prednja strana za prigušeno osvjetljenje idealno za djetetovu sobu,

Još jedna jednostavna opcija su i lampa napravljena od plastičnih boca i kašika, kao i interesantna lampa čiji je abažur transformisan uz pomoć šarenih plastičnih slamki! Pogledajte zaista interesantne prijedloge i odaberite one koji će vam najviše odgovarati!

Izvor: 5-Minute Crafts

Podijeli ovo