Ništa se ne može porediti sa nostalgijom koju osjećamo kada započne praznična sezona. Ovo je zaista najljepše doma godine i trenutak kada se možemo udobno zavaliti u omiljenu fotelji ili sofu kako bismo razmislili o svemu što smo postigli u tome godine, zagrliti svoje najbliže i uživati u beskonačnom nizu delicija koji će uskoro zauzimati trpezarijske stolove. Lagano se i fizički i psihički pripremati za pomalo hektičan period pred nama, a važan dio toga je i transformisanje doma u mjesto koje će odisati slavljeničkim duhom.

Ova vrsta dekoracije ne mora automatski značiti fokusiranje na crvenu ili zelenu boju, već je moguće veoma zanimljivo dekorisati dom i bez klasičnih elemenata. Donosimo vam pet zanimljivih detalja koje možete isprobati prilikom dekorisanja doma ove praznične sezone.

Broj jedan pravilo u prazničnom dekorisanju

Praznici su doba godine kada zaista možete pretjerati sa dekoracijama, a da vam to niko ne zamjeri. Više je u ovom slučaju više. Fokusirajte se na stvaranja slojeva elemenata umjesto na rekonstrukciju postojećih. Odličan način da dodate toplinu domu tokom praznika je dodatak svježeg zelenila izvana, pa se tako možete odlučiti sa grančicu sa zimzelenim bobicama ili granu mirisnog bora koje možete staviti u dekorativnu vazu. Za dodatni efekt možete se odlučiti da prebarbate same grančice i da ih dekorište sa ukrasima za jelku.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo