U praznično vrijeme skoro je nemoguće ne naići na mali milion članaka sa različitim prijedlozima za dekoraciju svakog kutka i prostorije u stanu. Do sada već imate izgrađen ukus koji vjerovatno ne mijenjate drastično svake sezone, ali ako ipak volite malo dodatno “začiniti” dekoraciju ovaj put možete započeti promjene sa sitnicama poput kuglica za jelku.

Jedna verzija ovog ukrasa koja je bila veliki hit tokom proslave proteklih praznika vratila se i ove godine- radi se o prozirnim kuglicama čija je najveća prednost raznovrsnost. Mogu biti izrađene od raznih materijala, od stakla do plastike, a jelki će uvijek dati zanimljivi i upečatljiv dojam.

Foto: journal.hr/Instagram

Prozirne kuglice je jednostavno i samostalno napraviti, tako da su predmet brojnih uradi sam tutorijala na internetu. Unutrašnjost kuglica popunjava se sa najrazličitijim vrstama materijala kao što su šljokice, biljke, perje, perle pa čak i alkohol.

Foto: journal.hr/Instagram

Ova vrsta kuglica može se zanimljivo oslikati, a i taj proces može se pretvoriti u lijep kreativni projekt samostalne izrade uz lijepo druženje sa porodicom i prijateljima tokom jedne duge zimske večeri ili vikenda. Pogledajte neke od primjera ovog zanimljivog prazničnog trenda.

Foto: journal.hr/Instagram

Foto: journal.hr/Instagram

Foto: journal.hr/Instagram

Izvor: journal.hr

Podijeli ovo