Svi koji su zaljubljenici u uređenje enterijera, moraju dobiti svoju dnevnu dozu boja, uzoraka i zanimljivih dekorativnih prijedloga, a nema boljeg mjesta gdje se sve to može naći odjednom od društvene mreže Pinterest. Ona nam dozvoljava da u prostranstvu interneta pronađemo baš one detalje koji nas inspirišu i da ih potom raspoređujemo u virtuelne albume sa fotografijama kako bismo na jednom preglednom mjestu imali sve ideje.

Marljiva Pinterest ekipa na kraju svake godine pravi izvještaj koji je pokazao da je 2017. došlo do porasta od 75% u pretraživanju fotografija na kojima su prikazani domovi i savjeti za uređenje. U Americi se značajno povećala i prodaja namještaja i drugih predmeta vezanih za uređenje enterijera koje su kupci pronašli putem informacija sa ove društvene mreže. Istraživanje je značajno i zato što predviđa buduće dekorativne trendove, a ovaj put fokus je bio na vrstama dekoracije koje će biti posebno popularne u narednoj kalendarskoj godini. Donosimo vam pregled ovih trendova na narednim stranicama.

Zidna umjetnost

Goli zidovi i službeno više nisu u modi. Korisnici Pinteresta prosto su ludi za raznim opcijama za dekoraciju zidova, a posebno su popularne naljepnice koje se jednostavno mogu nalijepiti i odlijepiti bez oštećenja za zidove.

Foto: Pinterest

Podijeli ovo