Ponekad tokom prazničnog perioda često budemo pod stresom prilikom planiranja slavlja zato što mislimo da svaki detalj mora biti savršen. Bilo da se radi o pripremi trpeze za novogodišnju zabavu ili o odabiru haljine za najluđe veče u godini, uvijek postoji nešto što ostavljamo za zadnji tren i što nam na kraju donosi brige.

Zaboravljamo da na trenutak trebamo odahnuti, uzeti moment za sebe i odmoriti se zajedno sa najmilijima. Po mogućnosti, to treba biti u udobnom domu ispunjenom  nama dragim predmetima. Ako želite da vam ovi praznici prođu u lijepim i opuštenim trenucima poslušajte naše naredne savjete. Bićete nam kasnije zahvalni!

Kupatilo: napravite vrijeme samo za sebe

Umjesto da dopustite da vas povuče sveopšta praznična histerija, izdvojite vrijeme u toku svakog dana da udovoljite sami sebe, zaslužili ste to! Isključite sve notifikacije na telefonu i napravite pjenušavu kupku dok u pozadini svira vaša omiljena muzika. Kupatilo pretvorite u oazu mira a na policama pored kade posložite razne soli za kupanje i bočice mirišljavih kupki zbog kojih ćete se osjećati kao da se kupate u luksuzu. Nakon što izađete iz kade bićete odmorni i spremniji da se suočite sa svim izazovima koje sa sobom nosi predstojeći period.

Foto: domino.com

Podijeli ovo