Sjedite na kafi sa prijateljicama i uz topli čaj i veselu novogodišnju muziku koja svira u pozadini pričate o predstojećim praznicima. Prijateljice ne mogu prestati pričati o ukrasima koje su same izradile, zanimljivim ornamentima koje su slučajno pronašle tokom šopinga proteklog vikenda te uspoređuju ideje za recepte koje će isprobati prilikom pripreme praznične trpeze. Samo se smješkate iako panika lagano raste u vama. Uradili ste ono što sebi obećali da se neće ponoviti ove godine: isključili ste se iz praznične pompe i odlagali dekorisanje doma do posljednjeg trenutka. U najboljem slučaju okitili ste jelku (ako i to).

Nakon što se vratite kući čvrsto odlučujete da je vrijeme za ukrašavanje ali ne znate gdje biste počeli i u stisci ste sa vremenom. Trebaju vam jednostavna i brza rješenja, a Kućica je tu da vam upravo oko toga pomogne. Nema na čemu. I drugi put!

Jastučići u božićnom ruhu

Jednostavan način da transformišete dnevnu sobu za mali budžet je kupovina jastučića u nijansama crvene, zelene, bijele i drugih tipičnih prazničnih boja. Tematske jastučiće možete pronaći u skoro svim tržnim centrima i specijalizovanim prodavnicama, a prilikom dekorisanja ne morate nužno koristiti jastučiće u ovim bojama. To mogu biti jastuci i u drugim bojama koji će se bolje uklopiti u dekor dnevne sobe a mogu sadržavate neke detalje koji asociraju na praznike ili veselu prazničnu poruku.

Podijeli ovo