Kod većine prosječnih porodica dekoracija doma tokom novogodišnjih praznika svodi se na jelku i eventualni vijenac na ulaznim vratima. Tu se ponekad nađu i raznobojne lampice koje se obično stavaljaju iznad zavjesa, na police i zidove.

Neki ljudi praznično dekorisanje doma uzimaju mnogo ozbiljnije od toga, a ovo je pogotovo slučaj u Americi. Tamo se čitavi komšiluci međusobno takmiče u ekstravagantnim dekoracijama (što je postalo tema nemalog broja božićnih komedija), a iz te zemlje nam stiže i ovogodišnji favorit.

Tu su svi elementi koji ovu kuću izdvajaju od svih ostalih u komšiluku poput ogromnog drveta sa lampicama, detaljno dekorisanog dvorišta te Djeda Mraza i irvasima koji se nalaze na krovu. Tu su klasični motivi poput jelke koja se pomjera i otvara usta, a za dekoraciju su iskorišteni i diznijevi likovi poput Mini i Miki Mausa.

U bašti je sat koji odbrojava minute do ponoći 31. decembra, a na cijelom eksterijeru kuće nalaze se lampice koje su sinhronizovane i pružaju odličan light show uz pratnju muzike (zanimljiv je i izbor muzike- pjesma grupe AC/DC Thunderstruck). YouTube korisnici prosto su opčinjeni ovim dekoracijama budući da video već ima skoro 450 000 pregleda!

Izvor: kucasnova.com

Podijeli ovo