Svako ko je ikada organizovao zabavu povodom novogodišnjih praznika zna kako to nije nimalo jednostavan poduhvat. Još ako pri tome želite biti originalni i aranžirati sto tako da izgleda drugačije od ostalih morate se pripremiti za malo dodatnog truda. Efektan dojam možete postići uz dobro uklopljene detalje, a donovimo vam odlične ideje sa kojima ćete zagarantovano oduševiti svoje goste.

Za početak nacrtajte sami svoj trpezarijski sto

Za šarmantnu i zanimljivu dekoraciju stola potrebno vam je nekoliko jednostavnih stvari poput papira i markera kao i samo malo strpljenja i volje da nešto nacrtate.

Na hamer papiru koji odgovara veličini stola uz pomoć flomastera ili markera nacrtajte jelku, snješka, Djeda Mraza, njegove saonice i irvase kao i sve druge elemente koji vas asociraju na praznični period. Predmete koje ste nacrtali zatim dekorišite uz pomoć raznih malih slanih i slatkih delikatesa kao što je slučaj sa ovom trpezom.

Foto: kucastil.rs

Slana trpeza

Razne slane đakonije kao što su sir, kobasice ili suvo meso poredajte ma male tacne ili na ukrasne podmetače od papira i zatim sve aranžirajte u velikoj novogodišnjoj čarapi koju ste nacrtali na hamer papiru. Poklone ispunite sa ukusnim finger food-om, malim pitama ili brusketima i na taj način stvorite nezaboravnu prazničnu trpezu.

Foto: kucastil.rs

Foto: kucastil.rs

Raj za ljubitelje sireva

Skoro svi vole sireve tako da bi bilo dobro da jedan dio ilustrovanog stola odvojite i iskombinujete sa grožđem ili smokvama koji nadopunjuju i ističu ukus sira.

Foto: kucastil.rs

 

Dio za ljubitelje slatkiša

U jelci koja je vaših ruku djelo svakako izdvojite jedan dio za poslastice koje će sve goste ostaviti bez daha.

Foto: kucastil.rs

Podijeli ovo