Ako neke od oblasti vašeg života poput veza sa prijateljima, posla ili duševnog mira nisu baš na najboljem nivou u zadnje vrijeme, možda je vrijeme da pronađete pomoć u uređenju vašeg doma!

Antička kineska filozofija Feng Shui poznata još i kao „umjetnost postavaljanja stvari na pravo mjesto” uključuje uređivanje doma na određeni način koji unosi mir i pozitivnu energiju. Ako mislite da ćemo sada krenuti sa spiritualnim savjetima griješite. Ključni principi Feng shui tehnike u stvari su izuzetno racionalni i imaju smisla.

Šta je tačno Feng Shui

Iako mnogi od nas možda misle da znaju neke osnove stvari o ovoj tehnici, najbolje objašnjenje ipak mogu dati eksperti kao što je Feng Shui konsultant i autorka knjige „Kreiranje promjene: 27 Feng Shui projekata za povećavanje energije u domu” (Creating Change: 27 Feng Shui Design Projects to Boost the Energy in Your Home) Laura Morris. Ona smatra da je Feng Shui najbolje posmatrati kao povezanost i osjetljivost na svijet oko nas. Ime „Feng” znači vjetar, a „Shui” je voda i oni zajedno predstavljaju uticaj prirode na naše dobrostanje. Glavni cilj ove kineske tehnike je da se ljudi i priroda povežu u harmoniji.

Foto: inhabitat.com

Podijeli ovo