Prosto se naježite svaki put kada čujete omiljenu frazu svih dizajnera tokom 2017. godine „manje je više” i nikako ne shvatate kako je jedna tako jednolična estetika mogla postati tako popularna? Ne gubite nadu, zato što već naredna godina donosi veliki povratak dizajnerskog pravca čija je filozofija čista suprotnost od minimalističke. Radi se o maksimalizmu koji donosi pravu renesansu po pitanju odabira boja, šara i oblika.

Krajnji rezultat je često živopisan i omogućava vlasniku stana da iskaže svoju osobnost na pravi način. Ako vam se sviđa kako to zvuči, ne propustite naredne redove koji će vam donijeti savjete o balansiranju agresivnih boja, prodornih šara i bogatih tekstura kakve su karakteristične za maksimalizam.

Započnite od dobre baze

Prvi korak za postizanje maksimalizma u domu su zidovi ili pod. Kao što slikari prvo rade podlogu prije dodavanja oblika u raznim bojama tako i vi trebate odabrati odgovarajuću bazu koja će biti osnova vašeg uređenja. Ako ste sretnik koji u domu već ima neki zanimljiv reljefni zid ili jedinstvenu mrlju na drvetu, dovoljno je da dodate pločice sa interesantnom šarom i neki ekcentrični tepih kako biste postigli tipičan duh maksimalizma u domu. Ukoliko nemate zanimljivu osnovu napravite ju uz pomoć odabira jarke boje za zidove ili interesantne tapete. Kod maksimalizma važi pravilo dodavanja na postojeće umjesto kreiranja nove estetike ispočetka.

Foto: huffingtonpost.com

Podijeli ovo