Bilo da je kupatilo vaš privatni spa centar ili minijaturni prostor koji dijelite sa još par osoba, svakako treba biti mjesto u kojem vladaju red, mir i svježina. Prema riječima stručnjaka, savršen izgled kupatila je onaj koji ispunjava sve krajnje potrebe korisnika, što je individualno od osobe do osobe. Ključ je da prostor bude funkcionalan i fleksibilan, a važno je i da to bude najčišća prostorija u vašem stanu.

Stvarnost je često drugačija, tako da su police i ladice prepune raznoraznih sitnica koje nisu na pravom mjestu i često se dešava da ne možemo pronaći ono što tražimo. Prvo pravilo svakog funkcionalnog kupatila ja urednost i dobra organizacija kako se ne bi usporile svakodnevne rutinske radnje koje obavljamo u kupatilu kao što su tuširanje, feniranje ili pranje kose. Donosimo nekoliko savjeta koje trebate pratiti kako biste se u svakom trenutku osjećali ugodno u svom kupatilu.

Ne stavljajte tepih u kupatilo

Kupatilo nije mjesto za velike i teške tepihe koji idu od zida do zida. Oni se ne mogu očistiti na pravi način u tako malenoj prostoriji, a zamislite samo koliko se bakterija skuplja na podu kupatila tokom samo jednog dana. Osim toga, vlažni tepih koji se teško suši pravi je magnet za plijesan. Mnogo bolja alternative je otirač sa ili bez gumene podloge koji se može lako oprati u mašini za pranje veša i koji se kasnije brzo suši.

Podijeli ovo