Trend bjekstva iz grada i što većeg udaljavanja od užurbanosti koju sa sobom nose urbane sredine uzeo je maha tokom proteklih godina kako u inostranstvu tako i na našim prostorima. Svako od nas mašta da sa vremena na vrijeme pobjegne od svakodnevnice i pronađe mir u prirodi, a postoje mnoge zanimljive alternative između kojih se može odabrati idealno mjesto za naredni mini odmor. Već smo pisali o romantičnim kućicama na drveću koje se nalaze nadomak Sarajeva ovdje, a ovaj put vam donosimo priču o luksuznim hotelima na drveću sa čak pet zvjezdica.

Foto: pinterest.co.uk

Smješten u šumama Nacionalnog parka u Hempširu u Engleskoj, ovaj hotel pruža najbolju moguću uslugu svim gostima koji se odluče na posjetu.

Cijeli enterijer je veoma moderno dizajniran i preovladavaju svijetlo sivi tonovi. U dnevnoj sobi centralni dio zauzimaju polukružna sofa, kamin i LCD televizor. Do gornjeg nivoa gdje se nalazi spavaća soba sa velikim bračnim krevetom može se doći putem stepenica u retro stilu. Kupatilo je skoro u potpunosti izrađeno u mermeru i ima odvojena dva umivaonika.

Fotografije i snimak ovog neobičnog hotela možete pogledati ispod.

Foto: Peter Willows/ erwillows.co.uk

Foto: Peter Willows/ erwillows.co.uk

Izvor: b92.net/OfficialChewtonGlen

Podijeli ovo