Svakog jutra jedno jaje snagu daje. Izreka koju smo čuli još od naših baka a danas ju govorimo svojoj djeci. Nema potpunijeg, ukusnijeg i hranjivijeg jednostavnog obroka od onog koji je pripremljen sa jajima. Najveća prednost jaja  je što su ona izuzetno raznovrsna tako da se osim doručka mogu poslužiti kao sastojak ili dodatak raznih jela koje pripremate za ručak ili večeru.

Mogu se spremati na razne načine pa tako imamo tvrdo i meko kuvano jaje, jaje na oko, kajganu, poširano jaja, jaja benedikt i razne druge vrste. Od jaja možete jednostavno napraviti i palačinke ili omlet u koji se stavljaju raznorazni slani i slatki dodaci.

Iako se priprema jaja čini kao najjednostavnija stvar u kuhinji to često baš i nije slučaj tako da nam se dešava da jaja koje je trebalo biti mekano bude tvrdo skuvano, kajgana bude prepečena a omlet na kraju ne bude vazdušast kao što ste priželjkivali.

Na jednom mjestu imamo rješenje za sve vaše nedoumice oko pripreme jaja tako da ćete sada biti u prilici da u svakom trenutku pripremite svoju omiljenu vrstu bez greške.

Izvor: Tasty/YouTube

Podijeli ovo