Svako ko se ikada uhvatio u koštac sa redizajnom doma potvrdiće da se radi o prilično velikom poduhvatu. Od poštovanja rokova, planiranja budžeta i razmišljanja o milionu manje i više značajnih sitnica ovo se može stvarno učiniti kao posao sa punim radnim vremenom. Važnu ulogu igra dobra priprema i organizacija, a ako se želite povesti sa primjerom profesionalaca pratite savjete koje vam donosimo na narednim stranicama. Imaćete priliku da saznate koji su to ključni koraci u planiranju veliko projekta redizajna.

Razvijte svoju viziju

Na prvom mjestu je pravilno razvijanje vizije koju imate o svom domu. Ne možete proslijediti sa procesom redizajna bez znanja o tome kako treba finalno izgledati vaš dom. Ovo je situacija u kojoj je najbolje da razmišljate unaprijed: ako imate tačku na koju se možete fokusirati u budućnosti lakše ćete napraviti korak-po-korak plan za dolazak do te tačke.

Započnite tako što ćete napraviti listu svih stvari koje se apsolutno moraju naći u vašem novom domu. Moguće je, na primjer, da u kuhinji obavezno želite prostrano kuhinjsko ostrvo a da vam ostali detalji nisu od tolike važnosti. Ovako ste pronašli glavnu fokus tačku u kuhinji a isto možete uraditi i sa ostalim prostorijama kako biste lakše razvili plan akcije i isplanirali budžet.

Foto: freshome.com

Podijeli ovo