Iris Apfel svjetski je poznata ikona mode i dizajna enterijera čija karijera traje već decenijama. Iako je napunila 96 godina čini se kako ne planira skorije usporavati sa radom.

Tokom svog radnog vijeka Iris je imala priliku da redizajnira Bijelu kuću tokom mandata predsjednika Kennedy-ja i Reagan-a, bila je na čelu tekstilne kompanije zajedno sa pokojnim mužem Karlom Apfelom a danas je poznata kao jedna od najoriginalnijih modnih ikona.

Foto: homestolove.com.au

Ovaj put se odlučila za saradnju sa američkim brendom „Grandin Road” na kreiranju linije električnih aparata za kućanstvo i namještaja pod nazivom „Iris voli Grandin Road”

Ova kolekcija u Irisinom prepoznatljivom šarenom stilu sastoji se od proizvoda čije su cijene u rangu od 40 do 2150 dolara. Svaki proizvod je prikaz njene individualnosti i originalnog stila, a kao čest motiv ponavlja se njen čuveni citat „Ja nisam minimalista, kao što već sigurno primijetili” koji se može pronaći ispisan na slikama, jastucima i tanjirima.

Foto: homestolove.com.au

Topla paleta boja koja se sastoji između ostalog od rubin crvene do smaragdnih tonova, zajedno sa hrabrim printevima koji se mogu pronaći na nizu zanimljivih predmeta vuku očiglednu inspiraciju od slike sa Haitija koja krasi njen dom.

Njen muž je oduvijek tvrdio da Irisi ima sposobnost da pogleda u komad neke tkanine i počne osluškivati niti u njoj koje kao da joj pjevaju pjesmu.

Foto: homestolove.com.au

Ako se želite povesti sa još jednim citatom ove zanimljive dame „više je više, a manje je dosadno” imamo dobre vijesti: od sada je u prodaji njena uistinu jedinstvena kolekcija koju je posvetila svima onima sa slobodnim duhom.

Foto: homestolove.com.au

Foto: homestolove.com.au

Podijeli ovo