Da li tipični početak vašeg radnog dana obavezno uključuje kafu i pecivo iz obližnje pekare? Ako je odgovor potvrdan spadate u većinski dio stanovništva koji zbog užurbanog dana koji ih čeka na poslu zanemaruje najvažniji obrok u danu. Iako se radi o obroku koji će biti ukusan i dati vam brz nalet energije ta energija će kasnije u toku dana pasti i njen pad će biti prilično strmoglav.

Iz ovog razloga ćete učiniti i sebi i svom organizmu uslugu ako promijenite način na koji konzumirate doručak. Kako bismo vam olakšali imamo prijedlog za pet odličnih i jednostavnih zdravih alternativa za doručak. Većinu stvari možete pripremiti na početku sedmice i ostaviti u frižideru tako da ćete svaki dan imati zdrav i izbalansiran obrok.

Kaša od ovsenih pahuljica

Klasik koji vas apsolutno nikada neće iznevjeriti. Možete na početku sedmice u teglicama napraviti pet različitih varijanti skuvanih ovsenih pahuljica koje ćete pomješati sa chia sjemenkama, orasima, cimetom i raznim voćkama. Ako ne stignete to uraditi kod kuće možete ih skuvati i na poslu sa bananom i vodom te nakon što se skuva pomješati sa nemasnim jogurtom i cimetom.

Foto: huffingtonpost.com.au

Podijeli ovo