Proljeće je pravo vrijeme da počnete sa sređivanjem vaše bašte i ako želite mjesto gde možete da se opustite i okupite svoje najbliže, predlažemo da sljedite ove feng shui savjete!

Prema feng šui principima, vrt nas hrani energijom, a danas ćemo vam predložiti elemente koji će vam pomoći da ovu energiju učinite prijatnom i pozitivnom.

Fontane i vodopadi

Fontana je simbol prosperiteta, bogatstva, vitalnosti i izobilja. Zvuci vode pomažu da saberete misli, da se opustite, oslobodite od anksioznosti i negativnih misli. Oblik fontane (vodopada) može biti različit, u zavisnosti od stila u vašem vrtu. Poželjno je da fontanu stavite na jugoistočnu stranu vrta i važno je da kretanje vode, potpuno ili djelimično bude prema kući. Na taj način ćete ojačati svoju dobrobit i bogatstvo.

Foto: Profimedia, Red Cover/ Foto: lepaisrecna.rs

Ukrasi i zvona

Različite vetrenjače, zvona i štapovi bambusa donose u vrt energiju vetra. Svaki pokret vazduha će stvoriti muziku koja će vam doneti finansijsko blagostanje.

Foto: lepaisrecna.rs

Zavjese

Zavjese su još jedan lep detalj koji donosi pozitivnu energiju u vrt. Možete ih koristiti u pergoli, letnjikovcu ili njima možete ukrasite prolaze. Odaberite zavjese koje će se lagano pomjerati i na najmanjem vetru. One ne samo da stvaraju atmosferu topline i udobnosti, već usporavaju protok energije koja prolazi kroz vašu baštu.

Foto: Profimedia, Red Cover/lepaisrecna.rs

Podijeli ovo