Uređenje doma ponekad nije toliko jednostavno. Za većinu predstavlja veliki izazov, možda opterećenje, stres, dok je za neke opremanje, uređenje doma prava zabava. Uređenje interijera treba pokrivati sve želje stanara, ali se treba i uklopiti u određeni prostor. Ako se radi o malom stanu ili sobi koja ima malo kvadrata, tada treba pripaziti na izbor namještaja koji ne bi smio biti glomazan kako ne bi zagušio prostor. To je samo jedan primjer u nizu koji nam može biti od velike pomoći kod samog opremanja prostora.

Prije nego krenete u kupovinu, dobro promislite što vam treba, što biste željeli u svom prostoru, što očekujete od namještaja, te koje su vam svakodnevne navike. Uvijek prema tome birajte namještaj jer ćete, na kraju, ipak vi najviše uživati u njemu. Također, odabir boja, materijala, također ovisi o vašem osobnom stilu i karakteru. Kod uređenja doma najbitnije je unijeti svoj vlastiti stil, te odabrati samo ono što vam se zaista sviđa.

Razmotrite sve svoje opcije, posjetite što više dućana sa namještajem kako biste odredili svoj stil, vidjeli što vam se sviđa, što želite staviti u svoj dom da postane udoban, topao i da se u njemu osjećate baš kao kod kuće. Postoji više vrsta stilova uređenja doma, a oni vam mogu biti smjernice do vašeg savršenog doma.

Rustikalni stil uređenja doma

Moglo bi se reći da je ovo stil za one koji su zaljubljeni u prirodu, ali i za one romantične duše. Rustikalan stil uređenja doma je spoj prirodnog, starinskog i modernog uređenja. Kombinacije starog i novog daju jedan poseban ugođaj, ali ovakvom stilu uređenja treba pristupiti sa oprezom. Ovdje se kombiniraju materijali poput kamena, gline, punog drva, sa modernim komadima namještaja. Sve nekako treba biti osmišljeno na način da se to dvoje slaže. Mogu se koristiti bijele boje, smeđe, bež, zemljani tonovi. Kako biste opremili dom nekim starinskim komadima, ne morate kupovati novi namještaj koji izgleda kao stari a i ima svoju cijenu, već potražite stare komade namještaja u svojim podrumima, tavanima, kod baka i djedova. Sve što možete spasiti i što vam se sviđa, upotrijebite.

Skoro svaki komad starog namještaja može se spasiti jer su rađeni od punog drva i kvalitetnih materijala. Potrebno je malo boje, mašte da stari namještaj dobije novo ruho. Također, rustikalan stil nekada se koristio samo u uređenju seoskih kuća, apartmana i nekih seoskih koliba, kuća za najam, ali je sve više traženiji u domovima u gradu. Dosta ljudi želi svoj dom pretvoriti u ugodno i toplo mjesto, sa prirodnim materijalima, kaminima koji su obloženi obrađenim kamenom, ciglom, te kamenim zidovima i visokim gredama na stropu.

Foto: http://awstores.co

Podijeli ovo

Piše:

Pratimo svjetske trendove i ideje za uređenje doma. Volimo pastelne boje, orijentalne šare i namještaj od bambusa. U stalnoj smo potrazi za neobičnim i unikatnim detaljima i pričama.