Postoji dosta dijeta koje se koriste prilikom mršavljenja, ali ponekad te dijete nisu prilagođene osobno onome koji ju koristi pa dijeta nema nekog posebnog učinka. Potrebno je birati dijetu koja nam odgovara prema namirnicama koje volimo, a ne one koje ne volimo jesti jer se u tom slučaju nećemo moći držati dijete.

Višak kilograma može organizmu prouzročiti razne probleme, bolesti, a može doći i do kardiovaskularnih poteškoća, točnije do srčanog udara ili zatajenja srca. Ukoliko želite zdravije živjeti i skinuti višak kilograma, odaberite neku od ovih dijeta. Odaberite onu koja vam najviše odgovara po svojim namirnicama, jelovniku i slično.

Za zdrav život nije samo potrebno skinuti kilograme već i živjeti zdravo svaki dan. Ukoliko to nije slučaj, počnite se hraniti zdravo, uvrstite u svakodnevni meni zdrave namirnice, raznoliku hranu, a izbacite brzu i nezdravu hranu. Ono što je dosta bitno je tekućina, potrebno je piti dosta vode na dan, ona će vam vratiti energiju i popraviti raspoloženje. Također, dobar i kvalitetan san je bitan, zato nabavite kvalitetan madrac i jastuk, te spavajte minimalno sedam sati noću. Tjelesna aktivnost pomaže organizmu da bolje radi, svjež zrak je neophodan, umjesto raznih tableta treba uvesti prirodne načine liječenja, a alkohol i cigarete treba izbaciti. 

Redukcijska dijeta

Ova dijeta temelji se na izbjegavanju unosa šećera, veće količine ugljikohidrata, a savjetuje se povećani unos vitamina i bjelančevina, te se uz to savjetuje i redovito vježbanje. Hrana kod redukcijske dijete trebala bi se kuhati na pari, kuhanjem i pripremanjem hrane na roštilju. To znači da se izbjegava priprema hrane na ulju ili masti. Cjelodnevni unos trebao bi sadržavati do 110 g ugljikohidrata, do 60 g masti i najmanje 1 g bjelančevina na jedan kilogram tjelesne težine, mesa treba biti do 100 g, a ribe do 120g. Na dan bi trebalo biti pet obroka, 3 veća i 2 manja obroka. Vrlo je bitno da se obroci ne preskaču, a uz to je potrebno unositi do litru i pol vode na dan.

Foto: savjeti.hr

Podijeli ovo