Ljubav prema uzgajanju biljaka i baštovanstvu poprimila je sasvim novi oblik nakon pojave interneta i društvenih mreža. Danas zaljubljenici u ovu prekrasnu aktivnost za koju i naučnici tvrde da je jedna od najblagotvornijih po ljudsku psihu imaju na raspolaganju milion savjeta i ideja za uzgajanje biljaka i uređenje bašte.

Ako volite stalno dodavati neke sitnice i uređivati dom velike su šanse da ćete isto to rado raditi i u bašti. Svaki pravi baštovan treba svoj stacionarni radni prostor koji će biti praktičan i u sklopu kojeg će moći obavljati presađivanje, čišćenje i sve druge klasične baštovanske aktivnosti.

To može biti jedan obični dugački sto postavljen na sred baste ili gurnut pored zida doma ili garaže. Sto je idealna površina za presađivanje u saksije ali radi se o veoma jednostavnom komadu namještaja koji maštoviti baštovani obično urede i reorganizuju na razne kreativne načine.

Ljudi koji se bave baštovanstvom otkrili su da su mnogo srećniji i produktivniji kada im je ugodno za radnim stolom. U nastavku vam donosimo neke kreativne prijedloge kako i vi možete urediti svoj prostor za rad u bašti.

Podijeli ovo