Djeca u nama bude ono najbolje, a između ostalog uz njih ponovo otkrivamo čari igre i igranja. Postoje mnoge vrste igračaka, kockica i slagalica na tržištu koje možete već danas kupiti, ali šta ako jednog dana poželite da djetetu sami priuštite zabavu njegovog ili njenog života uz igračke koje ste baš bi svojeručno napravili? Isprobajte neke od ovih genijalnih uradi sam projekata kreativaca sa interneta uz koje nema šansa da ni vama ni djetetu ikada bude dosadno.

U ovim hladnim danima stalno maštamo da ležimo u bazenu pored palmi u nekim tropskim krajevima, ali na žalost to se u ovom trenutku čini tako daleko i nemoguće. Umjesto toga, uz pomoć nekoliko jednostavnih koraka napravite pravu malu mini plažu sa pjeskom koju možete držati u domu. Dijete će se tu moći igrati sa svojim lutkicama, a vi ćete imati barem mali podsjetnik na bolje, ljetne dane koji vas očekuju.

U videu ćete saznati i kako možete napraviti cvijeće od perlica kao i autiće od rolni iskorištenog toalet papira. Naučićete i kako da od mnogih svakodnevnih predmeta iz doma napravite zabavne igračke koje vaše dijete neće željeti ispustiti iz ruku!

Izvor: 5-Minute Crafts

Podijeli ovo